Nails

Gelnagels
Heeft u van uzelf geen mooie lange nagels, of nagels die continu afbrokkelen? Dan zijn gelnagels voor u misschien de oplossing. Pouw Nail & Skinstudio werkt met de Soft Code gel-producten van Alessandro. Alessandro is met de zuurvrije gel een trendsetter op het gebied van nagelcosmetica. De Soft Gel-technologie heeft een zuurvrij hechtsysteem. Dat wil zeggen dat de gel niet schadelijk is voor uw eigen nagel, maar dat de gelnagel wel stevig aan uw natuurlijke nagel vast zit. Het is een zachtroze transparante modelleergel die geschikt is om dunne, zachte nagels te verstevigen. Elk nageltype kan qua vorm worden nagemaakt. De gel kan direct op uw eigen nagel worden aangebracht. Het is daarbij ook mogelijk om de gelnagels langer te maken dan uw eigen nagels. Gelnagels worden verlengd met een tip of met sjablonen. Soft Code gelnagels bieden een hoog draagcomfort en zijn makkelijker aan te brengen dan normale gels.

 Bij het nageltype aan te passen
 Stressbestendigheid
 Hoog draagcomfort
 Stabiliteit van kleur
 Geen vergeling

Langhoudende nagellak
Wilt u geen gelnagels, maar wel verzorgde nagels die er mooi gelakt uitzien? In dat geval is een permanente nagellak ook gellac genoemd de ideale oplossing. PROLAQ van Alessandro is een krasbestendige gellak nagellak die direct op de eigen nagels wordt aangebracht en uithardt onder de LED-lamp. We brengen een basecoat, een laag kleurlak en een laag top coat aan. Deze combinatie vormt een langhoudende nagellak die direct droog is en tot wel 3 weken blijft zitten. Gellak biedt wat extra versteviging en zorgt ervoor dat de eigen nagels niet splijten. Het voordeel aan deze manier van nagelverzorging is dat het de nagel niet aantast en gemakkelijk te verwijderen is met de bijpassende nagellak remover.

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER GELNAGELS EN GELLAC
De meest gestelde vragen over gelnagels en gellak nagellak staan hieronder beantwoord. Staat uw
vraag er niet tussen, neem dan gerust contact op, we helpen u graag.

Wat zijn gelnagels?
Gelnagels zijn gemaakt van een vloeibare, harsachtige substantie die met behulp van een penseel worden aangebracht op de natuurlijke nagel of incl. verlenging door middel van tips. De gel wordt daarna verder in model gebracht en moet tot slot uitharden onder LED licht. Hier overheen kunt u kiezen uit diverse kleuren, of bijvoorbeeld french manicure. Door de hardheid van de gel kunnen de nagels wel 3-4 weken goed blijven zitten. Gel plaatsen op uw eigen nagel bedraagt €39,50. Wilt u gelnagels met tips, dan zijn de kosten €51,50

Wat is gellak?
Gellac is een flexibelere dunnere versie van gelnagels, de gellac is dus meer vergelijkbaar met een nagellak. Het wordt ook aangebracht als een nagellak. Het verschil alleen is dat gellac uithardt onder ledlicht waardoor het steviger is. U kunt zowel bij gel als bij gellac kiezen voor diverse kleuren of french manicure. In tegenstelling tot nagellak die na een dag of drie al beschadigt, kan door de stevigheid de gellac 2-3 weken blijven zitten. Dit is geheel afhankelijk van de sterkte van uw eigen nagel. Blijkt gellac toch de zwak, dan kunt u altijd overstappen op gelnagels. De kosten voor gellac bedragen €29,50.

Wat is het verschil tussen gelnagels en acrylnagels?
Het verschil zit ‘m hoofdzakelijk in de manier waarop ze worden aangebracht. Acrylnagels bestaan uit een vloeistof en een poeder. Als die worden samengevoegd, ontstaat er een vloeibaar bolletje waarmee je een nagel kunt creëren. Acryl word ook vaak ervaren als een hardere variant en gel als flexibeler. Sommige nagelstylistes werken liever met acryl, anderen met gel. Omdat bij de plaatsing van gelnagels minder storende geuren vrijkomen dan bij acrylnagels, wordt er bij ons gewerkt met gel.

Wanneer moet ik gelnagels laten bijwerken?
Omdat de natuurlijke nagel blijft groeien, ziet u na een poosje een uitgroei ontstaan, ter hoogte van de nagelriem. Hoe snel u die uitgroei moet laten bijwerken, hangt af van de snelheid waarmee de natuurlijke nagel groeit. Meestal moeten gelnagels na 3 à 4 weken bijgewerkt worden. De nagels worden dan helemaal opnieuw aangebracht, waardoor u ook een nieuwe kleur kunt kiezen. De kosten hiervoor zijn €39,50. Voor gellac is de bijwerk frequentie 2 à 3 weken en dit kost €29,50.

Kan ik zelf gelnagels plaatsen?
Gelnagels kunt u, net als acrylnagels, alleen door een nagelstylist laten aanbrengen. Wilt u toch zelf aan de slag, kies dan voor kunstnagels. Dat zijn kant-en-klare nagels die u kunt kopen bij een drogist of parfumerie. U kleeft ze met een speciale lijm op uw nagels. Daarna kunt u ze eventueel lakken en/of bijwerken met een vijl. Kunstnagels zijn voordelig en breken niet snel. Ze blijven maximaal een week of twee zitten. U kunt ze zelf verwijderen met aceton.

Beschadigen gelnagels mijn eigen nagels?
Als u gelnagels laat plaatsen door een nagelstylist die vakkundig en hygiënisch tewerk gaat, worden de natuurlijke nagels niet tot nauwelijks aangetast. Mensen die gelnagels hebben laten verwijderen, denken vaak dat hun natuurlijke nagels zachter geworden zijn. Dat is deels een illusie omdat je gewend bent aan gelnagels. Die zijn nu eenmaal een stuk harder dan natuurlijke nagels. Het andere deel is dat de nagelplaat bestaat uit 3 lagen bij elkaar nog niet eens één mm. De bovenste laag word altijd iets opgeruwd tijdens het aanbrengen, hierdoor voelt uw nagel iets dunner. Alle nieuwe nagel die te zien is bij de uitgroei is gewoon weer gezonde normale nagel, maar het duurt altijd even voordat uw hele nagel vervangen is. Daarnaast kunt u uw eigen nagel altijd nóg extra verzorgen tijdens het hebben van gel of gellac. Dit kunt u doen door dagelijks een nagel serum te gebruiken om uw eigen nagel en vooral uw nagelriemen zacht en soepel te houden. Het Mango Nagel Serum hiervoor is te koop in de salon.

Ik bijt nagels, zijn gelnagels wel geschikt voor mij?
Jazeker! Wij kunnen u van het bijten afhelpen d.m.v. gelnagels. We kunnen de gel aanbrengen op uw eigen nagel (hoe kort deze ook is) of we kunnen tips plaatsen zodat uw eigen nagel gelijk langer lijkt. We adviseren wel altijd om ze niet gelijk te lang te laten. Ten eerste gaan ze komende 3 weken groeien, ten 2e bent u nog niet zo gewend aan lange nagels, ten 3e is uw eigen nagel waarschijnlijk maar klein en vochtig, waardoor deze weinig houvast heeft. Hoe langer de gelnagel, hoe meer grip deze nodig heeft. Mocht u twijfelen of vragen hebben kunt u ook altijd mailen of langskomen voor passend advies.

Als ik mijn nagels laat bijwerken, moet ik de nagels dan eerst zelf verwijderen?
Nee, u mag de gel of gellac gewoon laten zitten. Wij halen de oude gel/gellac eraf voordat we nieuwe
plaatsen, deze kosten zijn berekend in de bijwerkprijs.

Wilt u een afspraak maken voor mooie gelnagels of gellac of meer informatie?
Mail naar info@pouwstudio.nl of bel naar 071 200 10 58