Microneedling

Wat is microneedling
Microneedling is een cosmetische, huidverbeterende behandeling. Met een speciale pen, de Dermapen, wordt de huid met zeer dunne naaldjes geperforeerd. Dit wordt op een zachte en gecontroleerde manier gedaan op een vooraf bepaalde diepte. Door deze speldenprikjes wordt de huid aangezet tot het aanmaken van collageen en elastine. Collageen zorgt voor stevigheid van de huid. Elastine is verantwoordelijk voor de veerkracht of elasticiteit van de huid. Door de huid op te doorboren wordt het zelfherstellend vermogen van de huid aangesproken. Microneedling wordt dus ingezet als anti-age behandeling. De term microneedling komt uit het Engels en het wordt ook wel collageeninductietherapie, dermarolling of needling van de huid genoemd.

Hoe werkt Microneedling?
De microneedling behandeling wordt uitgevoerd met een Dermapen. In die Dermapen zitten dunne micronaaldjes van chirurgisch staal. De pen gaat over de huid en de naaldjes dringen door de bovenste huidlaag. Zo maken ze microscopische kleine gaatjes in het huidoppervlak. Door op deze manier minuscule gaatjes in de huid te creëren, wordt het herstelmechanisme van de huid gestimuleerd, waardoor de productie van collageen en elastine wordt verhoogd. Bovendien kunnen werkzame stoffen uit huidverzorgingsproducten veel beter in de huid doordringen en efficiënter werken.

Voor welke huid is een microneedling behandeling met de geschikt?
De dermapen behandeling is voor meerdere huidtypen en bij verschillende huidproblemen geschikt. Het wordt vooral gebruikt om uw huid te verbeteren, bijvoorbeeld bij:
 Fijne lijntjes, kraaienpootjes
 Rimpels
 Verslapte huid
 Pigmentvlekken
 Littekens veroorzaakt door acne
 Postoperatieve littekens
 Onzuivere huid
 Doffe huid
 Licht gevoelige huid
 Vochtarme huid
 Vergrote poriën
 Ruwe en oneffen huidstructuur

Wat zit er inbegrepen bij een complete Microneedling behandeling?
 Intake
 Reiniging
 Enzymatische peeling
 Microneedling
 Kalmerend masker
 Verzorging en zonbescherming
 Thuisadvies

Hoeveel microneedling behandelingen zijn er nodig?
Het aantal behandelingen is afhankelijk van het gewenste resultaat, uw huidtype en het huidprobleem. Een enkele behandeling geeft de huid direct een boost. Wilt u de huid structureel verbeteren en een specifiek huidprobleem aanpakken, dan adviseren we een microneedling kuur te volgen van 5 à 6 behandelingen.

Hoe verzorgt u de huid na de dermapen behandeling?
Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om de huid na de behandeling goed te verzorgen.
De dag na de behandeling maakt u de huid schoon met uw geadviseerde producten en brengt u serum aan onder uw dagverzorging. Na de dagverzorging brengt u een spf aan. De eerste dagen kan de huid wat rood, gezwollen en jeukerig aanvoelen. Het is belangrijk
om niet aan de huid te krabben. Het is belangrijk om de eerste dagen na de behandeling niet naar de sportschool, sauna en
het zwembad te gaan. Tijdens de gehele kuur is het niet toegestaan om onder de zonnebank te gaan.

Microneedling wordt niet uitgevoerd bij:
 Actieve acne en gebruik van roaccutane
 Actieve bacteriële, virale of schimmelinfecties
 Eczeem en psoriasis
 Verheven littekens
 Griep en verkoudheid
 Migraine
 Koortslip
 Diabetes
 Huiduitslag
 Huidkanker
 Zwangere dames of dames die borstvoeding geven
 Hart- en vaatziekten
 Fillers & Botox gezet korter dan een half jaar geleden

Wilt u een afspraak maken voor een microneedling behandeling of meer informatie?
Mail naar info@pouwstudio.nl of bel naar 071 200 10 58