Bindweefselmassage

Wilt u een strakkere, stevigere huid zonder gebruik van apparatuur?
Dan is een bindweefsel massage misschien wel iets voor jou!

Natural glow

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een effectieve manuele behandeling, een anti-aging product, tegen fijne lijntjes en verslapping.
Het is een stevige massage voor het bindweefsel in het gezicht. De bindweefsellaag in de huid zit tussen de huid en de spieren. Het is de laag waarin collageen en elastine zich bevindt, ook vindt hier het transport van afval- en voedingsstoffen plaats. De huid heeft voedingsstoffen en zuurstof nodig om gezond te blijven. Dit haalt de huid uit bloed. Het is daarom goed dat er genoeg bloed door de huid stroomt. Als je slecht rood wordt na sporten kan dit duiden op blokkades van de huid. De huid kan de nodige energie missen en afvalstoffen kunnen minder goed afgevoerd worden. Hierdoor kunnen de eerste lijntjes zichtbaar worden. Door de huid met speciale technieken te kneden en rollen wordt de huid “losgemaakt”, wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden verklevingen van collageen en elastine losgemaakt. Daarna worden deze verklevingen afgebroken en door de actieve doorbloeding beter afgevoerd. Daarnaast worden er weer nieuwe voedingstoffen aangemaakt, wat de productie van collageen en elastine stimuleert. Het is daarmee de perfecte behandeling om de huidconditie te verbeteren. Door het af- en aanvoeren van de afval- en voedingsstoffen zijn bindweefselmassages ook zeer geschikt voor de probleemhuid met littekens of eczeem.

Over bindweefselmassage

“Doet een bindweefselmassage pijn?”

Deze vraag krijgen we regelmatig. En eerlijk is eerlijk, de behandeling is niet te vergelijken met een ontspannen gezichtsmassage. Maar ontspanning is ook niet het doel van deze massage, het doel is om de huid te verbeteren. Bindweefselmassages kunnen als pijnlijk worden ervaren, omdat het bindweefsel door het kneden en rollen echt los gemaakt wordt. Dat is te voelen, maar natuurlijk kijken we daarbij altijd naar wat jij en jouw huid aankan. De eerste behandeling is meestal het heftigst, omdat de huid dan nog de meeste verklevingen heeft en vast zit. Maar we passen de eerste behandeling altijd aan, naar wat de huid aankan.

Hoe gezonder de huid, hoe steviger de massage, hoe mooier het resultaat. Na de behandeling kan jouw gezicht er rood uit zien, dit komt doordat de doorbloeding op gang is gebracht. Hoe roder de huid, hoe gezonder. Die kleur trekt ongeveer na 1 a 2 uur weg. De huid kan de dagen erna wat beurs aanvoelen. De huid egaliseert en glanst meer. En na een aantal behandelingen zal je merken dat deze ”natuurlijke glow” steeds langer blijft aanhouden.

 

 

Bindweefsel massages zijn een proces om jouw huid gezond te maken.
Vergelijk het met een sportschool, 1x sporten geeft ook niet gelijk het ultieme resultaat!

 

Langdurig resultaat? Kies voor een bindweefselbehandeling kuur
Je kunt een losse bindweefselmassage boeken, maar houdt er rekening mee dat je het gewenste resultaat dan misschien nog niet behaald hebt. Om echt zichtbaar resultaat te boeken raden wij bindweefselmassages altijd in kuur verband aan. We hebben hiervoor een speciale kuur voor je samengesteld. Deze kuur bestaat uit 6 behandelingen. Je boekt deze 6 behandelingen in een tijdsbestek van 12 weken. Zo heb je om de week een behandeling en de andere week een rustweek. Na deze intense kuur kun je de behandeling elke maand boeken om de huid te onderhouden. Dit maandelijkse onderhoud is ook te combineren met je normale gezichtsbehandeling.

Bij een jonge huid is het niet nodig om te starten met een complete kuur, maar het is al wel mogelijk om de behandeling met enige regelmaat te doen. Vanaf het 20e levensjaar neemt de aanmaak collageen af. Lijntjes, rimpels of verslapping is op die leeftijd nog niet direct zichtbaar, toch is het verstandig om niet te wachten tot de eerste tekenen van huidveroudering te zien zijn. Hoe ouder we worden, hoe lastiger de aanmaak van collageen en elastine wordt. Dit is ook de reden dat vroeg investeren in goede huidverzorging of behandelingen die de aanmaak van collageen stimuleren, belangrijk is. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het zowel bij gezichtsbehandelingen als bij bindweefselmassages altijd ons advies om de juiste thuis producten te gebruiken om zo het optimale resultaat te behalen.

Wil je persoonlijk advies of een kuur op maat? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.Mail naar info@pouwstudio.nl of bel naar 071 – 200 10 58.

Afspraak aanvragen

In onderstaand formulier vul je jouw voorkeurstijd en dag in. Wij zullen met je contact opnemen om de afspraak te bevestigen.