Acne Skin Treatments

Iedereen kan met acne te maken krijgen, maar het komt het meest voor bij tieners en jonge volwassenen. Bij de meerderheid verdwijnt acne tegen de tijd dat ze de dertig bereiken, maar ook veertigers en vijftigers kunnen dit huidprobleem blijven houden.

Acne wordt door de buitenwereld soms als een relatief onbenullig probleem gezien, zeker in vergelijking met andere ziekten. Als schoonheidsspecialisten begrijpen we dat de emotionele gevolgen voor jou behoorlijk groot kunnen zijn, omdat deze huidoneffenheden kunnen bijdragen aan een negatief zelfbeeld en minder zelfvertrouwen. Acne kan hardnekkig zijn, maar gelukkig zijn er tegenwoordig effectieve acne behandelingen beschikbaar. Hoe eerder je met de behandeling begint, hoe beter het behandelbaar kan zijn en des te kleiner is de kans op acne littekens.

De oorzaken van acne

Artsen en onderzoekers zijn het erover eens dat er meerdere factoren zijn die kunnen leiden tot het ontstaan ​​van acne:

  • Hoewel de wetenschap elkaar soms tegenspreekt, lijkt het erop dat hormonale onevenwichtigheden kunnen bijdragen aan het veroorzaken van acne. Denk bijvoorbeeld aan hormonale veranderingen in verband met de pubertijd, zwangerschap en menopauze.
  • Onderzoekers geloven dat je meer kans hebt op acne als je ouders acne hadden.
  • Bepaalde medicijnen die hormonen, corticosteroïden en lithium bevatten, kunnen acne veroorzaken.
  • Mensen van alle leeftijden kunnen acne krijgen, maar het komt vaker voor bij tieners.

En bepaalde elementen zijn niet de veroorzakers van acne, maar kunnen de klachten wel verergeren.

  • Sommige onderzoeken tonen aan dat het eten van bepaalde voedingsmiddelen acne kan verergeren. Varkensvlees, suikers en zuivel staan bekend als boosdoeners.
  • Omgevingsirriterende stoffen, zoals vervuiling en hoge luchtvochtigheid.
  • Knijpen in/of aanraken van onvolkomenheden.
  • Je huid te hard scrubben.

Een holistische aanpak voor het behandelen van acne

De huid is een directe weerspiegeling van wat er binnenin het lichaam gebeurt. Als schoonheidsspecialisten behandelen we daarom niet alleen de symptomen, zoals roodheid en de acne zelf om de huid van buitenaf mooi te maken. Daarnaast adviseren we je ook in het aanpakken van de mogelijk(e) oorzaak/oorzaken.

Komen we er bijvoorbeeld achter dat voeding een trigger is bij jou, dan kun je vrijblijvend worden doorgestuurd naar een expert op het gebied van voeding. Om zo blijvend van je acne af te komen.

Het is soms even zoeken om te achterhalen wat bij jou voor acne zorgt. Zoals je eerder las, kunnen er meerdere oorzaken zijn. We kunnen meestal helaas niet voor een snelle oplossing zorgen, waarbij je in één behandeling van al je puistjes af bent. Maar doordat we huidproblemen in de schoonheidssalon op een holistische manier benaderen, kunnen we op termijn vaak heel mooie resultaten boeken.

Acne behandeling schoonheidsspecialist
Overweeg je om je acne te laten behandelen door de schoonheidsspecialist? Voor een optimaal resultaat, werken we met een behandelplan op maat. Hieronder lees je hoe het behandeltraject er globaal uitziet.

Tijdens de eerste afspraak bespreken we je huidige en vroegere huidproblemen, je huidige huidverzorgingsroutine en eventuele allergieën of medicijnen die de behandeling kunnen beïnvloeden.

Behandelsessies

Gedurende de behandelingen zullen we, afhankelijk van de conditie van je huid en de ernst van je acne, je huid voorbereiden en beginnen met het verwijderen van puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden. We werken zo zacht en voorzichtig mogelijk, maar het verwijderen van acne kan soms ongemakkelijk zijn. De kaaklijn en het gebied van de bovenlip zijn meestal het gevoeligst. Dit gevoel is meestal mild en tijdelijk, en brengt je een stap dichterbij een zuivere huid.

Nadat we met elkaar gesproken hebben en we de huid voor de eerste keer bekeken en behandeld hebben, weten we meer over jouw specifieke acne. Vervolgens bespreken we de mogelijke volgende stappen naar een schone en gezonde huid.

Je verlaat de schoonheidssalon met een gereinigde huid, waardevolle kennis over je acne en een persoonlijke huidverzorgingsroutine.

Het gebied dat tijdens de afspraak is behandeld kan tijdelijk wat roder zien en mogelijk wat gezwollen zijn. Deze reactie is normaal en trekt vanzelf weer weg. De huid heeft vaak wat tijd nodig om te wennen aan de behandeling. De producten die we gebruiken, bevatten een krachtige dosis werkzame stoffen, waardoor de acne soms tijdelijk kan verergeren.

Zodra de acne onder controle is, bouwen we verder aan de weerstand van de huid en zetten we onder andere peelings in. Tijdens een peeling verwijderen we een dun laagje van de buitenste huidlaag. Daardoor kan overtollig talg makkelijker kan afvloeien en dit heeft een gunstig effect op acne. Tot slot behandelen we eventuele acne littekens.

We werken in de salon met twee topmerken op het gebied van huidverzorging en huidverbetering: Kalahari en Optiphi. Iedere huid is anders, daarom evalueren we tijdens de volgende sessies steeds wat je huid aankan en wat voor jou de beste persoonlijke behandelmethode is.

Behandelingen en prijzen

Kalahari

Meet & Treat              60 min            € 55,-
Behandeling + intake (eerste bezoek)
Teenage Skin*            30 min            € 40,-
tot 20 jaar
Healthy Skin                65 min             € 75,-

*De Kalahari Teenage Skin behandeling is een mooie intake + oppervlaktereiniging voor personen > 20 jaar. Dit is geen specifieke acne behandeling en komt daarom niet in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekeraar.

Optiphi

Meet & Treat               60 min             € 60,-
Behandeling + intake (eerste bezoek)
Peel Your Skin             55-65 min       € 90,-

Vergoeding Acne behandeling

Je kunt acne behandelingen in sommige gevallen (deels) vergoed krijgen bij jouw zorgverzekering, omdat ik ben aangesloten bij de ANBOS en het diploma Acne specialisatie heb.

Ik (Jessie) ben lid van de ANBOS, de branchevereniging voor schoonheidsspecialistes. Mijn specialisatie voor de behandeling van acne wordt om elke 3 jaar getest door tijdens een trainingsdag te kijken. Er wordt gekeken of mijn kennis nog helemaal up-to-date is, zodat ik jou altijd de meest waardevolle behandelingen kan geven.

Of je recht heb op een vergoeding en hoeveel je precies terugkrijgt, verschilt per zorgverzekering en je aanvullende verzekering. Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met je verzekeraar.

Wil je persoonlijk advies of heb je vragen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.
Mail naar info@pouwstudio.nl of bel naar 071 2001058.